Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το 1ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών-Βαρηκοων 2019,  ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χάρη στην άψογη συνεργασία του Αθλητικού ομίλου Άρη 2006,  του Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ).

Η κινητήριος δύναμη του τουρνουά ήταν οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων Κωφών/Βαρηκόων Αργυρούπολης. Πριν δύο χρόνια ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενέκρινε και υλοποίησε σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο Αρης 2006 ένα πρόγραμμα εκμάθησης επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους μαθητές των ειδικών σχολείων Κωφων –Βαρηκόων Αργυρούπολης. Μοναδικό του κίνητρο η προσφορά, κάτι που επιβεβαίωσε με την παρουσία του και το λόγο του κατά τη διάρκεια των απονομών βραβείων και μεταλλίων του Τουρνουά, επισημαίνοντας πως οι πόρτες του  Άρη 2006 και του Δήμου που εκπροσωπεί, θα είναι πάντα ανοικτές για όλα αυτά  τα παιδιά με προβλήματα κώφωσης. Επίσης πρότεινε να  διεξαχθεί τη νέα χρονιά και το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Κωφών -Βαρηκόων στις εγκαταστάσεις του Άρη 2006.

Πέραν των συμμετοχών των μαθητών των Ειδικών Σχολείων Κωφών/Βαρηκόων  της Αργυρούπολης, στο τουρνουά έλαβαν μέρος και μαθητές από το Ειδικό Γυμνάσιο/ Λύκειο Κωφών/Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής, καθώς και αθλητές με ελεύθερη συμμετοχή.

Στη διοργάνωση αυτή όπως προαναφέρθηκε παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βαρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης  Κωνσταντέλλος, ο Κωφός Ολυμπιονίκης κ. Μηνάς Ελευθέριος και ο Τεχνικός  Σύμβουλος της ΕΟΑΚ κ. Γαζής Διονύσιος ως εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών,  η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών/Βαρηκόων Αργυρούπολης κ. Πέλη Τσαγκαρίδου οι καθηγητες των σχολείων, οι εθελοντές κ. Φιλακούρης Τότης, κ. Δελακούρας Ανδρέας, κ. Καρατζάς Μάκης και η κ.  Βεσσάλι.  Φυσικά από την εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσαν να λείψουν οι Υπεύθυνοι και Συντονιστές του 1ου Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών/Βαρηκόων  κ. Μακρης Άγγελος και κ. Δαυλιάκου Σοφία.

Μετά το πέρας των αγώνων πραγματοποιήθηκαν  απονομές κυπέλλων, μεταλλίων και διπλωμάτων από τον Αρη 2006 προς όλους τους συμμετέχοντες. Από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών  δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο  για τη μεγάλη στήριξη  που παρέχει σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται καθώς επίσης και στον κ. Πλακαντωνάκη Σταύρο, Πρόεδρο του Γ.Σ Άρη 2006  για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια που παρέχει στην Ομοσπονδία υποστηρίζοντας τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων  Κωφών/Βαρηκόων καθώς επίσης και στον Προπονητή  των μαθητών και υπεύθυνο όλης αυτής της διοργάνωσης κ. Μακρή Άγγελο.

Τα αποτελέσματα των αγώνων  που πραγματοποιήθηκαν ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Κατηγορία Ανδρών

1η θέση          Μπότσαρης Πέτρος

2η θέση           Ράμπιας Δημήτρης

3η θέση            Πισσαρίδης Χρήστος & Τάτσης Κων/νος

Κατηγορία Μαθητών:

1η θέση         Παπαδόπουλος Αναστάσιος-Παναγιώτης

2η θέση         Τσούτης Ορέστης

3η θέση         Ατίγια Μαρίνο & Μπέκος Ιωάννης

Η  απονομή των βραβείων και Μεταλλίων και για τις δύο κατηγορίες έγινε από τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Κατηγορία Μαθητριών:

1η θέση     Τσακίρη Μαρίνα

2η θέση       Μπούζο Τζώρτζια

3η θέση      Ντοκολλάρι Εντζι

Η  απονομή των βραβείων και Μεταλλίων  για την ανωτέρω κατηγορία έγινε από το Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού κ. Φιλακούρη Τότη.

Κατηγορία Μαθητών Δημοτικου:

1η θέση   Αριστόπουλος Φώτης

2η θέση   Σταμούλης Φίλιππος

3η θέση   Κυριμόπουλος Θοδωρής

Η  απονομή των βραβείων και Μεταλλίων  για την ανωτέρω κατηγορία έγινε από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κ. Μηνά Ελευθέριο και από τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών/Βαρηκόων Αργυρούπολης κ. Πέλη Τσαγκαρίδου.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι απονομές όλοι γεύτηκαν παραδοσιακούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα και αντάλλαξαν πολλές ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων και για την νέα Χρονιά. Ευχή όλων η πραγματοποίηση κι άλλων δράσεων στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε και εμείς με την σειρά μας, να συνεχίσουμε να έχουμε δίπλα μας  όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους φορείς που συνέβαλλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η αθλητική δράση   αποδεικνύοντάς το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους για την στήριξη του αθλητισμού των κωφών και βαρήκοων ατόμων.

 

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές!!!