Στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 16 Ιουνίου, αντιπρόσωποι της ΕΟΑΚ.

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προέδρου του ΠΣΑΤ κυρίου Γιάννη Θεοδωρακοπούλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κύριος Ιωσήφ Σταυρακάκης, με τους γ.γ της ΕΟΑΚ κύριο Τάκη Κορδονούρη και την υπεύθυνη γραφείου τύπου & επικοινωνίας κυρία Έστα Ράζου, συζήτησαν θέματα που αφορούν στον αθλητισμό κωφών.

Με αναφορά  στην βράβευση της ΕΟΑΚ από τον ΠΣΑΤ και με θέρμες ευχαριστίες εκ μέρους του κυρίου Σταυρακάκη, άνοιξε η συζήτηση, για να επεκταθεί  και στις επιτυχίες κωφών αθλητών τόσο σε ευρωπαϊκές όσο και σε παγκόσμιες διοργανώσεις αλλά φυσικά και στην Ολυμπιάδα Κωφών (Deaflympics) Σαμψούντα 2017. Η κατανόηση του διαχωρισμού της Ολυμπιάδας Ακουόντων, της Παραολυμπιάδας και της Ολυμπιάδας Κωφών (Deaflympics), όπως συμφώνησαν και τα δυο μέρη, είναι κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από την πραγμάτωση της Ολυμπιάδας Κωφών 2025 που η ΕΟΑΚ διεκδικεί.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κύριος Θεοδωρακόπουλος τόνισε την σημαντικότητα της ισότητας και του δικαίου. Όπως είπε: « Η Ολυμπιάδα είναι μια ευκαιρία για την κοινωνία να μάθει και να έρθει πιο κοντά στους κωφούς. Πρέπει να ήμαστε ίσοι και αυτό να περάσει στο ευρύ κοινό».