ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΑΚ

Στα πλαίσια των τελικών προετοιμασιών της Ελληνικής μας Αποστολής στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (23rd Summer Deaflympics 2017), φιλοξενήθηκαν σήμερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του  Διευθυντή του SPORΤFM 94,6 κ. Χριστόγλου Μπάμπη “Μπαμ και κάτω” η κ. Καλφακάκου Ρία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. & Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης της Ελληνικής Αποστολής  23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017 στη Σαμψούντα της Τουρκίας, ο κ. Σταυρακάκης Ιωσήφ Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού   Κωφών, ο κ. Κορδονούρης Παναγιώτης Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής και η κ. Ζέρβα Αθηνά Εθνική Προπονήτρια Μπάσκετ Κωφών Γυναικών.

Στην εκπομπή έγινε ενημέρωση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γενικότερα τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας, τις προσπάθειες που κάνει η Ομοσπονδία μας για την ανάπτυξη και την προώθηση του αθλητισμού των κωφών βοηθώντας έτσι όλα τα άτομα με ακουστική απώλεια και κώφωση να ενταχθούν στην κοινωνία.  Η κ. Καλφακάκου μίλησε για την ΕΟΑΚ και τη συμμετοχή της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης της Ελληνικής Αποστολής  23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017.

Ο κ. Μπάμπης Χριστόγλου  έδωσε το λόγο στην κ. Ζέρβα Αθηνά η οποία εκτός από προπονήτρια της εθνικής  ομάδας μπάσκετ κωφών γυναικών είναι  υπεύθυνη χορηγικού προγράμματος της ΕΟΑΚ ενόψει των Deaflympics 2017.  

Η κ. Ζέρβα εκ μέρους της ΕΟΑΚ ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές στο φετινό της ταξίδι προς τη Σαμψούντα καθώς επίσης τον ίδιο τον κ. Χριστόγλου ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας ως μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης  της Ελληνικής Αποστολής και τον ραδιοφωνικό σταθμό SPORT FM που αποτελεί ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

Εν συνεχεία οι εκπρόσωποι της Ε.Ο.Α.Κ. μίλησαν για την μετάβαση της Αποστολής μας στη Σαμψούντα καθώς επίσης ευχαρίστησαν τη Γενική  Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γ. και τον Κοσμήτορα της Βουλής κ. Πάντζα Γεώργιο για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους για την πραγματοποίηση των φετινών στόχων της Ομοσπονδίας.

Επισης, αναφέρθηκαν οι μέχρι τώρα διακρίσεις των εθνικών μας ομάδων καθώς επίσης και οι πολύ καλές εμφανίσεις που αναμένουμε να έχουμε στους ολυμπιακούς αγώνες κωφών.

Τέλος,  έγινε ενημέρωση και ανοικτή πρόσκληση για τη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της  Ελληνικής μας Αποστολής στους 23rd Summer Deaflympics 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00΄ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

 

Ο Γεν. Γραμματέας                                          Ο Πρόεδρος

Στουφής Ιωάννης                                        Σταυρακάκης Ιωσήφ