Το πρωινό της Πέμπτης, τα είχε όλα!

Γέλιο, χαρά, συγκινήσεις και έντονη αγωνιστική δραστηριότητα.

Παιδιά απο τα Ειδικά Σχολεία της Αττικής, έδωσαν βροντερό παρών στη Αθλοπαιδιες που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών στο “Β.ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ” Soccer Academy!

Λίγο πριν αρχίσουν οι αγώνες, ο Διονύσης Γαζής, τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας και Ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ κωφων ανδρων, είπε λίγα λόγια στα παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο, καλωσορίζοντάς τα:

Συγκεκριμένα, μαθητές απο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Λυκόβρυσης Πεύκης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Αργυρούπολης, το Ειδικό Γυμνάσιο- Λύκειο & Τ.Ε.Ε Αγίας Παρασκευής καθώς και από το Ειδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Αργυρούπολης, έδωσαν τις δικές τους μάχες σε αγώνες 5×5 χωρίς να έχει απολύτως καμια σημασία ποιος ειναι ο νικητής, αφού χαμένοι δεν υπήρξαν ποτέ. Και φυσικά, ούτε θα υπάρξουν σε αναλογες προσπάθειες. Και το λέμε αυτό, γιατί ευχή όλων, είναι αυτό το γεγονός, να γίνει θεσμός και να γίνονται οι αγώνες κάθε χρόνο, όπως προκύπτει απο τα λόγια της Αθηνάς Ζέρβα, Ομοσπονδιακή προπονήτρια μπάσκετ κωφών γυναικών.

Η έμπειρη προπονήτρια δήλωσε:

“Καταρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους, τους γυμναστές και πάνω απ’ όλα τα παιδιά για τη παρουσία τους σήμερα εδώ. Κάναμε μια αθλητική γιορτή με την ευγενική χορηγία του κυρίου Καραπιάλη. Η Ομοσπονδία προσπάθησε να το οργανώσει όσο καλύτερα μπορούσε. Πιστεύω οτι μπορεί να γίνει ένας θεσμός και να γίνεται πλέον κάθε χρόνο. Είναι μια γιορτή που βρίσκονται όλοι μεταξύ τους, χαίρονται, επικοινωνούνε και ταυτόχρονα αθλούνται. Πιστεύω οτι χαρήκανε όλοι κι εμείς πάρα πολύ γιατί είδαμε αυτά τα παιδιά να χαμογελάνε και να περνάνε όμορφες στιγμές.”

Το βίντεο με τις δηλώσεις της προπονήτριας

Τα παιχνίδια ήταν πολύ όμορφα και στην κυριολεξία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά ποιος θα ήταν ο νικητής στη κάθε αναμέτρηση. Το πείσμα, η θέληση και η προσπάθεια των παιδιών, ήταν αυτά που χάρισαν ένα όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του “Β.ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ” Soccer Academy!

Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Πέτρος Σιδέρης, τόνισε:

“Διοργανώθηκαν σημερα, οι πρώτοι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου για το 2014. Με βάση το στρατηγικό πλάνο που έχουμε φτιάξει, συνεχίζουμε. Θα κάνουμε τους αγώνες και του μπάσκετ και του βόλεϊ, ενώ θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, το ποδόσφαιρο να γίνει και στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε όλους τους διευθυντές και όλους τους εμπλεκόμενους! Η Ομοσπονδία θέλει να το στηρίξει και το δείχνει έμπρακτα!”

Πέραν όμως τον μαθητών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εντός γηπέδο, αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός, πως οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και θετικοί σε μια τέτοια προσπάθεια. Αυτό διευκόλυνε και το έργο της Ομοσπονδίας μας, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια των αγώνων, η πλάκα με τους καθηγητές σε ρόλο προπονητή, να χαρίζει άφθονο γέλιο.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αργυρούπολης, κυρίου Νίκου Τζανετάκου:

“Είναι μια προσπάθεια, για να μπορέσουμε να διαδοθεί στα κωφά παιδιά ο αθλητισμός ακόμα πιο πολύ. Να βοηθήσουμε Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, μέσα απ’ αυτές τις εκδηλώσεις, να δει και να πάρει άτομα για τις εθνικές της ομάδες. Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε τα σχολεία, με τη βοήθεια των γραφείων Φυσικής Αγωγής, όπως έγινε εδώ, στη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί δε προβλέπονται πρωταθλήματα Κωφών σε σχολικό αθλητισμό. Προσπάθεια μας λοιπόν, είναι να αποδείξουμε ότι οι κωφοί μπορούν. Μπορούν να παίξουν και έχουν ίδιες ικανότητες με τα υπόλοιπα παιδιά. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, αν προσπαθήσουμε όλοι γι αυτό.”

Το βίντεο με τις δηλώσεις του κυρίου Τζανετάκου

Φυσικά απο το χώρο, δε θα μπορούσε να λείψει και το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, με τους κ.κ Γενικό Γραμματέα Μιχαήλ Πολέμη, Ταμία Θανάση Μάκρα και τον Πρόεδρο Ιωάννη Στουφή, να παρακαλουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες των παιδιών! Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ, δεσμεύτηκε πως θα από τη πλευρά της Ομοσπονδίας, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να γινονται αυτές οι Αθλοπαιδιες κάθε χρόνο, ενώ σειρά θα πάρουν κι άλλοι σχολικοί αγώνες, σε Μπάσκετ και Βόλεϊ.

Οι δηλώσεις του Προέδρου, Ιωάννη Στουφή

Πριν απο λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α Κωφών, Ιωάννης Στουφής έκανε μια τοποθέτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ στην οποία δήλωσε με πυγμή οτι η ανάπτυξη δε θα σταματήσει ποτέ. Όσο κι αν κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των Ομοσπονδιών.Γιατί πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, οτι αθλητισμός δεν ειναι πλούσια συμβόλαια ποδοσφαιριστών ή καλαθοσφαιριστών, χαρτοπόλεμος μεταξύ διοικήσεων και χουλιγκανισμός.

Η πιο αγνή μορφή του αθλητισμού, είναι αυτή που πρεσβεύουμε εμείς. Το πάθος και η όρεξη της Αθηνάς Ζέρβα, του Διονύση Γαζη και του Πέτρου Σιδέρη. Που εμπνεύστηκαν και έδωσαν πνοή σε αυτές τις αθλοπαιδιες. Αγνός αθλητισμός είναι το “Β.ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ” Soccer Academy (http://www.karapialis.gr/) που μας παραχώρησε δωρεάν τα γήπεδα και τον ευχαριστούμε! Αγνός αθλητισμός, είναι η ευγενική χορηγία του κυρίου Σεληνιωτάκη (www.doroseli.gr) για τα όμορφα καπέλα που μοιράσαμε στα μικρά παιδιά! Μα ακόμα πιο πολύ εκτιμούμε τη προτροπή τους, πως όποτε τους χρειαστούμε, θα είναι στο πλευρό μας.

Θα το γράψουμε ξανά και θα το γράφουμε συνέχεια!

Η ανάπτυξη συνεχίζεται!