Σήμερα οι  Ολυμπιονίκες των 23ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2017 στη Σαμψούντα της Τουρκίας συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργο, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση Νικόλαο. 
Δείτε το παρακάτω φωτογραφικό υλικό!

Πηγή από http://www.amna.gr/sport/article/196517/O-PtD-upodechthike-tous-athlites-pou-diakrithikan-stous-23ous-Olumpiakous-Agones-Kofon- 

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που διεξήχθησαν στην Τουρκία, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τους αθλητές συνόδευσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. 

Οι αθλητές χάρισαν στον κ. Παυλόπουλο μία μπάλα με τις υπογραφές τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους έδωσε ένα αναμνηστικό, ενώ κατά την ομιλία του ανέφερε ότι η διάκριση είναι στο DNA των Ελλήνων, οι οποίοι ξέρουν τα όποια μειονεκτήματα να τα μετατρέπουν σε πλεονεκτήματα. Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους ζήτησε να συνεχίσουν και να μην το βάζουν ποτέ κάτω. 

«Αισθάνομαι χαρά και συγκίνηση, που σας υποδέχομαι σήμερα εδώ. Πρέπει να σας πω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, ξέρω τι καταφέρατε στους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που έγιναν στην Τουρκία. Οι επιτυχίες σας ήταν εθνικές επιτυχίες. Καταφέρατε πολλά και θα ήθελα να σας συγχαρώ καθένα και καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Θα ήθελα να συγχαρώ επίσης την εθνική ομάδα γυναικών καλαθοσφαίρισης, γι΄ αυτό το πρωτόγνωρο επίτευγμα. Επειδή τα λόγια είναι φτωχά και ίσως πολλές φορές φαίνονται υπερβολικά, ενώ δεν είναι, προτιμώ να σας πω δύο λόγια γι αυτό που εσείς συμβολίζετε για τη νέα γενιά, γενικότερα στον τόπο μας. Πρώτα απ? όλα  μας θυμίζετε ότι η αριστεία και η διάκριση είναι στο DNA των Ελλήνων, πέρα και έξω από την όποια ιδιαιτερότητα έχει ο καθένας. Ξέρει το μειονέκτημα να το μετατρέπει σε πλεονέκτημα. Η αριστεία και η διάκριση είναι πρωτίστως θέμα προσωπικότητας, αριστεύεις και διακρίνεσαι όταν θέλεις να πετύχεις. Το βάζεις ως στόχο και με την καθημερινή ζωή σου ως υπόδειγμα, φτάνεις στο στόχο. Αυτό είναι ζήτημα προγραμματισμού, αποφασιστικότητας και κυρίως δουλειάς. Γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Δεν φτάνει μόνο η εξυπνάδα και η δύναμη του σώματος, χρειάζεται κανείς να δουλέψει και να δουλέψει πολύ. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον τόπο, εκφράζετε πολλά. Δίνετε το παράδειγμα γενικότερα στη γενιά σας. Γι αυτό το λόγο σας υποδέχομαι, για να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ, με την παράκληση να συνεχίσετε και να μην το βάλετε ποτέ κάτω. Συνεχίστε και στην υπόλοιπη ζωή σας σε αυτό που μπορείτε και πρέπει να κάνετε. Ετσι ώστε η κοινωνική σας ζωή, να είναι απόλυτα ολοκληρωμένη. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και όλες», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
 Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη: «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή που μας κάνατε. Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε σήμερα εδώ, έχοντας μαζί μας τα 5 μετάλλια από την Ολυμπιάδα Κωφών που έγινε στην Τουρκία, γεγονός που με κάνει υπερήφανο. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό κ. Βασιλειάδη για την θερμή και πολύ μεγάλη υποστήριξη που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.

Γεγονός που μας βοήθησε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Ελπίζουμε κι εμείς σε περισσότερα μετάλλια στις επόμενες Ολυμπιάδες».

Στη συνέχεια ο κάθε αθλητής – αθλήτρια, αλλά και οι προπονητές σηκώθηκαν ένας ένας και πήραν το αναμνηστικό δώρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στο τέλος οι αθλήτριες έδωσαν μια μπάλα στον κ. Παυλόπουλο.