ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΑΚ

 Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της Ελληνικής Αποστολής στους 23ου Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών η οποία πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του ΣΕΦ «Μελίνα Μερκούρη».

Οι 23οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών θα λάβουν χώρα στην Σαμψούντα της Τουρκίας από τις 18 έως τις 30 Ιουλίου και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 56 αθλητές και αθλήτριες στα παρακάτω αθλήματα:

Μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών
Κολύμβηση
Στίβος
Σκοποβολή
Μπόουλινγκ
Πάλη
Καράτε
Ταε-κβον-ντό
Τζούντο
Ποδηλασία
Μπιτς Βόλεϊ
Τένις

Την εκδήλωσε προλόγισε ο κ. Μπάμπης Χριστόγλου, ραδιοφωνικός παραγωγός του ΣΠΟΡ FM που αποτελεί μεγάλο χορηγό Επικοινωνίας. Ο κ. Χριστόγλου είναι διευθυντής επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Ελληνικής Αποστολής. Έκανε λόγο για τις πολύμηνες προσπάθειες της Ομοσπονδίας να καταφέρει να συμπεριλάβει όσους περισσότερους αθλητές μπορεί στην Ολυμπιακή Αποστολή και έστειλε πρώτος το μήνυμα να ανοίξουμε τις πόρτες και να υποδεχθούμε τους αθλητές αλλά και γενικότερα σε όλα τα άτομα με οποιαδήποτε αναπηρία.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και τον Κοσμήτορα της Βουλής κ. Γιώργο Πάντζα, που έδωσαν το παρών στην παρουσίαση, για τις καθοριστικές τους παρεμβάσεις στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για τη Σαμψούντα. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, αφού χωρίς την βοήθειά τους θα ήταν δύσκολη η προσπάθεια της ΕΟΑΚ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κ. Κων/νος Σίμψης, απηύθυνε χαιρετισμό και επανέλαβε τη στήριξη του στις προσπάθειες των κωφών αθλητών.

Εν συνεχεία ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Βασιλειάδης , με ζεστό λόγο, μετέφερε την προσωπική του ικανοποίηση καθώς και του Υπουργείου, για την πραγματοποίηση της Ελληνικής Αποστολής στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά αποτελέσματα που αποφέρει πάντα ο υγιής προγραμματισμός και η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Γιώργος Πάντζας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, μετέφερε το μήνυμα στήριξης και την εξάλειψη του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία από κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, κ. Τάκης Κορδονούρης, παρουσίασε τον Αλέξανδρο Παπαδάτο, κωφό αθλητή,Ολυμπιονίκη και Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή ως σημαιοφόρο στην παρέλαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής Κωφών στη Σαμψούντα, καθώς επίσης και ολόκληρης της Αποστολής των αθλητών, προπονητών και Συνοδών.

inner

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Βασιλειάδης, μαζί με τον εκπρόσωπο του μέγα χορηγού της Ομοσπονδίας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», κ. Γιώργο Καλαφατάκη, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πραγματοποίησαν μια προσωπική συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΕΟΑΚ, αναφερόμενοι και στην πολυετή πορεία και την κατάκτηση μεταλλίων και κυπέλλων από την ομοσπονδία. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Βασιλειάδη να παραστεί δίπλα στην Ολυμπιακή Αποστολή και να συνοδεύσει τους αθλητές μας στην Σαμψούντα της Τουρκίας.

inner

Η Ελληνική Αποστολή:

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΦΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Τσαγκαρούλης Γεώργιος, Παγκράτης Χρήστος, Ντερτιλής Ευάγγελος, Απτόσογλου Μιχαήλ, Τετώρος Γεώργιος, Ερηνάκης Ιωάννης, Τασιούλης Ιωάννης, Πεταλάς Ραφαήλ, Κοσκινάς Ελισαίος, Ντικούδης Παναγιώτης, Γρίλλης Σιδέρης, Στρέκλας Κωνσταντίνος

Προπονητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης, Βοηθ. Α΄: Παπαδόπουλος Θεοφάνης, Βοηθός Β΄: Χρήστου Πολυζώης, Φυσιοθεραπευτής: Καζαζόπουλος Γεώργιος-Παναγιώτης

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΦΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αγαγιώτου Λαμπρινή, Βεράνη Χρυσάνθη, Βουδούρη Ιωάννη, Σαρακατσάνη Ευαγγελία, Κοτσιάφτη Αλεξάνδρα, Χαϊνά Χρυσάνθη, Μελλίνη Δήμητρα, Σπίνου Αλεξάνδρα, Κοτσιρέα Σταυρούλα, Πατέρα Στεφανία, Μπαλκόγλου Κωνσταντίνα

Προπονήτρια: Ζέρβα Αθηνά, Βοηθ.: Αργυρίου Μάρθα, Φυσιοθεραπεύτρια: Ζούρνη Λουκία, Υπεύθυνος Τμήματος: Στουφής Ιωάννης, Βοηθ. Υπεύθ. Τμήματος: Κατσιμπέρη Αλεξάνδρα

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ΚΩΦΩΝ

Ρενιέρης Σταύρος, Λιότσος Παύλος, Κουτσουβέλης Χαράλαμπος, Χαμπάκης Γεώργιος, Φουλεδάκη Μαρία

Προπονητής: Σταύρακας Ξενοφών, Βοηθ. Προ.: Σταύρακας Γεώργιος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΑΤΕ ΚΩΦΩΝ

Μουτσώκος Νικόλαος, Μουτσούκου Σοφία, Πρελορέντζος Δημήτριος

Προπονητής: Καρβούνης Γεώργιος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΩΦΩΝ

Σταυρόπουλος Δημήτριος

Προπονητής: Ζήσης Βασίλειος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΚΩΦΩΝ

Μπαισάλ Θέμις, Μήτσικα Ευαγγελία, Καραπάσια Χρυσή, Φερμάνη Ευγενία, Γκλάβα Μαρία, Ιωαννίδη Χριστίνα, Ηλιάκης Ιωάννης, Ιωακειμίδης Δημήτριος, Κατσαγάνης Κωνσταντίνος, Τσολκανάκης Χρήστος, Πονηρός Κωνσταντίνος, Τάρλας Κωνσταντίνος

Υπεύθυνος Τμήματος: Μάρκας Αθανάσιος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΩΦΩΝ

Νασούλας Δημήτριος, Τσορώνης Αθανάσιος, Σεβαστιάδης Δαμιανός

Προπονητής: Καλαβρέζος Φίλιππος, Υπεύθυνος Τμήματος: Μαντέλης Ανδρέας

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΗΣ ΚΩΦΩΝ

Παπαδάτος Αλέξανδρος (σημαιοφόρος)

Προπονητής: Αποστόλου Νικόλαος, Υπεύθυνος Τμήματος: Χαρουλάκης Ιάκωβος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΩΦΩΝ

Αγγελίδης Εμμανουήλ

Προπονητής: Κουρμπέτης Δημήτριος, Υπεύθυνος Τμήματος: Ρήγας Ανδρέας

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΩΦΩΝ

Τσιόλα Δέσποινα

Προπονητής: Βουδούρης Νικόλαος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΒΟΥ ΚΩΦΩΝ

Βούρος Αλέξιος-Ιωάννης

Προπονητής: Δαγκλή-Παγκότο Φωτεινή, Υπεύθυνος Τμήματος: Καψαλίδης Βασίλειος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΝΙΣ ΚΩΦΩΝ

Καλογεροπούλου Βασιλική

Υπεύθυνος Τμήματος: Μαργαρώνης Νικόλαος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΚΩΦΩΝ

Κουρεμένος Δημήτριος, Καράλης Γεώργιος, Μπερέτη Ελευθερία, Μπαρτζάι Ιωάννα

Υπεύθυνος Τμήματος: Καψής Αθανάσιος