Με ιδιαίτερη χαρά ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) στον Γ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  ύστερα από πρόσκληση του Ολυμπιονίκη κου. Δημοσθένη  Ταμπάκου.

Μπαίνοντας στο χώρο αισθανθήκαμε μια απίστευτη ζεστασιά από την υποδοχή της Διευθύντριας Αντισυνταγματάρχου Υγειονομικού κα. Βασιλοπούλου Ελένη, το προσωπικό του σταθμού αλλά και τους μικρούς μπόμπιρες που μας περίμεναν.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) εκπροσώπησε η  κα. Δαυλιάκου Σοφία (αποσπασμένη καθ. Φυσικής Αγωγής) ως υπεύθυνη προγράμματος της ΕΟΑΚ «Αθλούμαι,  Οραματίζομαι, Στοχεύω Ψηλά Ακούγοντας  την Ψυχή μου», ο κος. Χάρης Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Αθλητών και υπεύθυνος της Εθνικής Ομάδας Κωφών Ανδρών Μπάσκετ, ο αποσπασμένος Ολυμπιονίκης του Tae Kwo Do στην ΕΟΑΚ και ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Αθλητών κος. Ρενιέρης Σταύρος καθώς και η χρυσή πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών Μπάσκετ, κα. Χρύσα Βεράνη. Την ομάδα μας συμπλήρωσε η Διερμηνέας ΕΝΓ κα. Ανέστη Φωτεινή.

Αφού οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΚ ευχαρίστησαν θερμά για την πρόσκληση τον κο. Δημοσθένη Ταμπάκο και το προσωπικό του σταθμού για την φιλοξενία, η κα. Δαυλιάκου γινόμενη κι αυτή παιδί εξήγησε στους μικρούς μαθητές, την προσπάθεια της Ομοσπονδίας να φέρει στους κόλπους του αθλητισμού περισσότερα Κωφά-Βαρήκοα άτομα, τη διαφορά Κωφού και Βαρήκοου, τα συναισθήματα και την υπερηφάνεια που νιώθουν οι αθλητές μας φορώντας το εθνόσημο εκπροσωπώντας την πατρίδα καθώς και την σπουδαιότητα της Νοηματικής Γλώσσας.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος ευχαρίστησε και ο ίδιος για την πρόσκληση, ο Ολυμπιονίκης Σταύρος Ρενιέρης αναφέρθηκε στη διαδρομή του από παιδί έως το σημείο της καταξίωσης του στο Tae Kwo Do με την αρωγή της ΕΟΑΚ, ενώ η Χρύσα Βεράνη, μέσω της Νοηματικής έδωσε στα παιδιά το μήνυμα ότι «όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα αρκεί να προσπαθούμε και να το θέλουμε».

Λόγω της τρυφερής ηλικίας των παιδιών προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τους μικρούς μας φίλους μέσω video, παρουσίασης PowerPoint αλλά και με πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Τα παιδιά εντυπωσιασμένα από τους αθλητές μας Χρύσα και Σταύρο, έγιναν ένα, ταυτίστηκαν και μάς ακολούθησαν για πρώτη φορά στην γνωριμία με την κώφωση και την Νοηματική Γλώσσα.

Η επίσκεψή μας έκλεισε με παιχνίδια, πολλά γέλια και την συνειδητοποίηση ότι τα Κωφά και Βαρήκοα άτομα είναι ίσα μέλη με τους ακούοντες, αρκεί όλοι εμείς να έχουμε ανοιχτές τις καρδιές και τις αγκαλιές μας.

Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ

smart

smart

smart