Σε ένα εκπλητικό παιχνίδι που κρίθηκε στο πάθος και την ενέργεια των αθλητών, ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης ΜΙΝΩΑΣ, παρέλαβε τα σκήπτρα απο τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Βαρηκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Πάτρα) και ήταν αυτός που πανηγύρισε το τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης 2014!

Στο Κλειστο Γυμναστήριο του Μετς, που σημείωθηκε σημαντικότατη προσέλευση κόσμου, κάτι που σημαίνει οτι ο κόσμος αγκαλιάζει τον αθλητισμό των Κωφών, ξεκίνησε το απόγευμα στις 17:00 o τελικός των γυναικών, με τον Αθλητικό Όμιλο Κωφών να κερδίζει  τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Βορείου Ελλάδος, χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερη δυσκολία. Το τελικό σκορ, μιλάει από μόνο του, αφού ο Α.Ο.Κ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, για ακόμη μια φορά στην ομάδα της Βορείου Ελλάδος και το 38-61 ήρθε φυσιολογικά.

Όσον αφορά τους άνδρες, οι τυπικά γηπεδούχοι Κρητικοί, προηγήθηκαν γρήγορα με 10-0 στην αρχή της πρώτης περιόδου μπαίνοντας στη θέση του οδηγού και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16 (32-16) αλλά η μείωση του σκορ από τους Πατρινούς στους 4 πόντους, έδωσε το δικαίωμα στους τυπικά φιλοξενούμενους να ελπίζουν για την ολοκληρωτική ανατροπή. Τότε ο Λούκιτς ανέλαβε δράση και με προσωπικές προσπάθειες, έστειλε τη διαφορά ξανά στους 10 και από τοτε δεν ξανάπεσε σε μονοψήφιο αριθμό με το 59-46 να είναι το τελικό σκορ!

Α.Σ.Κ.Κ ΜΙΝΩΑΣ: Μπυράκης 8, Κεραμιτσούδης 10, Λούκιτς 26, Ερηνάκης 5, Κολεονίδης 6, Ντικούδης 4, Κοτσανάκης, Σκουλιδάς, Λαγουδάκης

Α.Σ.Κ.Β. Ν/δ Ελλάδος: Ζαριχαν 6, Ντερτιλής 14, Τασιούλης Χ. 5, Τασιούλης Ι. 18, Ντάριο 3, Κρέλιας

DSC_0591 DSC_0592 DSC_0595DSC_0685