Νωρίτερα στο Ηράκλειο Κρήτης συναντήθηκε αποστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης Κωφών (DIBF) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με την διεκδίκηση διοργάνωσης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών κ Γυναικών για το 2023.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Σταυρακάκης Ιωσήφ μετά του γ.γ κ. Τάκη Κορδονούρη και της κ. Έστας Ραζου υπεύθυνης γραφείου τύπου & επικοινωνίας, η Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κρήτης «Μίνωας» και μελος του ΔΣ της ΕΟΑΚ κ. Ασπασια Ξαξίρη, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κωφών κ. Γιάννης Στουφής και ο Γενικός Γραμματέας και Επιθεωρητής της DIFB κ. Endress Jurgen.

Ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης με την ευκαιρία της άφιξης του στο Ηράκλειο πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΕΚΑΣΚ για συνομιλία με την αντιπροσωπεία την ΕΟΑΚ και της DIBF.

Όπως δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που γι αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ διεκδικεί την ανάληψή του η γενέτειρα μου Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο. Τόσο εγώ ως υφυπουργός αθλητισμού όσο και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ήμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την κοινωνία των Κωφών. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου με σκοπό μια επιτυχή διοργάνωση που ως στόχο θα έχει να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στον αθλητισμό κωφών καθώς και πιο κοντά στην ομορφιά και την φιλοξενία του Ηρακλείου. Θελουμε και ελπίζουμε αυτή η διοργάνωση να είναι δική μας».

Η ΕΟΑΚ θέλει να ευχαριστήσει την ΕΚΑΣΚ ( Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης) και τον Προέδρο της κ. Μπάμπη Μαρκάκη για την παραχώρηση του χώρου.