Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της ΕΟΑΚ με σκοπό την ανεύρεση πόρων αλλά πολύ περισσότερο στη δημιουργία νέων στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες,  και  φορείς οι οποίοι επί σειρά ετών αναπτύσσουν τις δράσεις τους στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την ευαισθησία και τη στήριξη τους στον αθλητισμό των ΑΜΕΑ ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε χθες 23/5/2017, συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ της ΕΟΑΚ και της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην έδρα της εταιρείας.

Την ΕΟΑΚ εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος κ. Σταυρακάκης και ο  αρχηγός της ς Ολυμπιακής Αποστολής κ. Κορδονούρης  και από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρέστησαν ο κ. Petr  Matejovsky (Customer Team – Chief Customer Officer )   και Στη συνάντηση παραβρέθησαν επίσης , ο κ.  Μπασδέκης Αθανάσιος υπεύθυνος αθλητικών χορηγιών ΟΠΑΠ Α.Ε. η κ. Αθηνά Ζέρβα, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής -Υπεύθυνη χορηγιών της ΕΟΑΚ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα.. Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Σταυρακάκης αφού εξήρε την μεγάλη συμβολή της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις αθλητικές προσπάθειες των αθλητών ΑΜΕΑ, επεσήμανε πως η ΕΟΑΚ βρίσκεται στο επίκεντρο των αθλητικών γεγονότων επί σειρά ετών με μεγάλες εθνικές αθλητικές επιτυχίες, αντιμετωπίζοντας ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον. Επεσήμανε τη νέα αθλητική πρόκληση που έχει απέναντί της σε μόλις 50 ημέρες τους Deaflympics Games στη Σαμψούντα, στις 18-30/7/2017 και κατέθεσε  την βαθιά του πεποίθηση για τo όφελος  που μπορεί να προκύψει και για τις δύο πλευρές, μέσα από την ανάδειξη της αθλητικής κοινότητας των κωφών

Ο κ. Κορδονούρης  αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική αθλητική επιτυχημένη διαδρομή του αθλητισμού των κωφών σε Ευρωπαϊκές, Παγκόσμιες και Ολυμπιακές διοργανώσεις. Υποστήριξε σθεναρά πως η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή, θα προσπαθήσει και θα στοχεύσει ψηλά. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί σε μια μεγάλη ευκαιρία και ένα καινούργιο πλαίσιο ανάπτυξης και παρουσίας της ΕΟΑΚ αλλά και των αντίστοιχων Ομοσπονδιών των κωφών παγκοσμίως, εφόσον τα  Deaflympics  2017  αξιολογηθούν αυτή τη χρονιά από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και αναβαθμιστούν  πλέον στο επίπεδο των Παραολυμπιακών  Αγώνων. Κλείνοντας με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των κωφών αθλητών αλλά και των κωφών ατόμων γενικότερα εκφράζοντας την πεποίθησή του για τη ικανότητα και την πίστη τους  ” να θέλουν και να μπορούν να τα καταφέρουν”.

Ο κ. Petr Matejovsky ανέπτυξε αναλυτικά όλο το φάσμα των στρατηγικών ενεργειών της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στο κομμάτι του αθλητισμού των ΑΜΕΑ, αναγνωρίζοντας πως η ΕΟΑΚ αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της αθλητικής αυτής κοινότητας. Υπογράμμισε ότι μέσα από τις νέες συζητήσεις, είναι εφικτό να ολοκληρωθεί μια ενδιαφέρουσα και επωφελή συνεργασία μεταξύ  των δύο πλευρών και αναγνώρισε την πίεση του χρόνου που αντιμετωπίζει η ΕΟΑΚ ώστε να καταφέρει να στείλει όλες τις εθνικές ομάδες της στη Σαμψούντα. Κλείνοντας υπογράμμισε πως από την πλευρά του θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, στο γενικότερο πλαίσιο της φιλοσοφίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. να επενδύει σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες θα μπορέσουν να αναπτυχθούν, να αναδειχθούν και να μεταφέρουν μηνύματα συνεχούς προσπάθειας και επίτευξης στόχων, προς την κοινωνία ευρύτερα.