ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ

Το 3ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία. Είμαστε τόσο περήφανοι και χαρούμενοι γιατί όλες αυτές τις ημέρες, είδαμε ότι καταφέραμε τον στόχο μας για άλλη μια χρονιά… ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ. Οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων Κωφών & Βαρηκόων της Αττικής, μαζί με τους δασκάλους-καθηγητές ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλητικής γιορτής και μας έστειλαν το μήνυμα να συνεχίσουμε και να ετοιμάσουμε το  4ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών το 2020 και πολλά ακόμη.

Το μήνυμα είναι ότι μετά από 3 πετυχημένα χρόνια το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΦΩΝ είναι πλέον θεσμός…

Αποτελεί ένα κίνητρο για τα νέα παιδιά, ώστε να “τολμήσουν”, χωρίς φόβο και χωρίς δεύτερες σκέψεις, να μπούνε στο μονοπάτι του αθλητισμού και έτσι να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους, να έχουν ίσες ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμό και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να αποτελέσουν το νέο αθλητικό αίμα των Εθνικών μας ομάδων…

Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους και φορείς, που πάνω από όλα δείχνουν ευαισθησία και μας παρέχουν τεράστια υποστήριξη, όπως την Περιφέρεια Αττικής και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν εισπράξαμε το συγκινητικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστούμε τον νέο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη Γιώργο και την εκπρόσωπό του κ. Μπαρμπαγιάννη Ευγενία καθώς και την κ. Νάνου Δήμητρα, Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών και την κ. Αντωνάκου Σταυρούλα Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, για όλες τις συντονισμένες ενέργειες ώστε και φέτος το Φεστιβάλ μας να μοιράσει τόση χαρά και τόσα χαμόγελα !!!  Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας  και στην κ. Τσιλιγκίρη Χριστίνα, Γενική Διευθύντρια Συντονίστρια, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα μας για τη χρήση των χώρων του Σταδίου. Είμαστε πολύ περήφανοι που το ΣΕΦ είναι επίσημος υποστηρικτής του Φεστιβάλ για 2η χρονιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ομοσπονδίες με τις οποίες συνεργαστήκαμε και σε όλους τους προπονητές που εργάστηκαν εθελοντικά με μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη προς τα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάντμιντον, Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φίλαθλων Ναυτικών Σωματείων και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.  Επίσης από τα βάθη της καρδιάς μας θέλαμε να  ευχαριστήσουμε τους προπονητές κ. Νίκο Τσακίρη (Μπάντμιντον), τον κ. Δημήτριο Τεγγελίδη (Τοξοβολία),  τον κ. Ματάκη Στέφανο (Στίβος), την κ. Νίκη Γκαβέρα (Στίβος), τον κ. Γωνιωτάκη Μιχάλη (Στίβος), τον κ. Κωνσταντίνο Βατσακλή (Πινγκ Πονγκ)  και τον κ. Κωνσταντίνο Κωστόπουλο (Πινγκ Πονγκ), τον ολυμπιονίκη κ. Βασίλη Πολύμερο (Κωπηλάσια), τον κ. Πασά Γιώργο (Ξιφασκία) και τον αθλητή του κ. Φιλιππούση Γιάννη και την ολυμπιονίκη κ. Σοφία  Παπαδοπούλου (Ιστιοπλοΐα) η οποία εκτός από την άψογη συνεργασία που είχαμε μίλησε στους μικρούς μαθητές ως πρέσβειρα  του «safe water sports» για τους κανονισμούς ασφαλούς κολύμβησης.  Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Φαλήρου Ειρήνη-Φιλίας κ. Βιρβίλη  Βασίλειο που μας διέθεσε τα εκπαιδευτικά ιστιοπλοϊκά σκάφη για τη σημερινή επίδειξη του αθλήματος.

Δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφέρουμε σε όλη αυτή την αλυσίδα ανθρώπων τον κ. Δαρζέντα Τάκη  πρώην ομοσπονδιακό προπονητή bowling της ΕΟΑΚ για  πολλά χρόνια, ο οποίος παραμένει ένας εξαίρετος συνεργάτης και φίλος της Ομοσπονδίας.

Δίπλα μας, πάντα σε όλες μας τις δράσεις έχουμε την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος με τον  Πρόεδρο κ. Σίμψη Κωνσταντίνο, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες με τον Ταμία κ. Γαργάλη Κωνσταντίνο και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών με τον κ Γιαννόπουλο Χαράλαμπο.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ την  αθλήτρια  της ΕΟΑΚ  Σοφία  Τσιόλα, η οποία μίλησε στα παιδιά για τις εμπειρίες που είχε με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας και τους μετέφερε το μήνυμα ότι μπορούν να ονειρεύονται και να παλεύουν για να φτάσουν ψηλά.

Οι βραβεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλους ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να προσφέρουμε…. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αφοσιωμένα τον αθλητισμό των κωφών-βαρηκόων και υποσχόμαστε πως θα γινόμαστε καλύτεροι κάθε χρόνο !!!

 

Ραντεβού στο 4ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΦΩΝ 2020 !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-3ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών 2019