Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών είναι κοντά στα παιδιά των Ειδικών Σχολείων κάθε στιγμή. Πόσο μάλιστα, όταν στα Ειδικά Σχολεία, ανάμεσα σε πολλούς μαθητές, φοιτούν και παιδιά με προβλήματα ακοής.

Μαθητές απο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Λυκόβρυσης Πεύκης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Αργυρούπολης, το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο & Τ.Ε.Ε Αγίας Παρασκευής και απο το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργυρούπολης, θα δώσουν αγώνες ποδοσφαίρου 5×5 στην ακαδημία ποδοσφάιρου του Βασίλη Καραπιάλη, “Soccer Academy” τη Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, συμβολή των οδών Λάσκου και Κέας στο Χαλάνδρι. Η δωρεάν παραχώρηση των γηπέδων, ειναι μια ευγενική προσφορά του παλιού άσσου της Εθνικής Ελλάδος, που μεγαλούργησε στα Ελληνικά γήπεδα, τη δεκαετία του 90′!

Με την ιδιαίτερη ευαισθήσια που τους διακρίνει, οι υπεύθυνοι των αγώνων, οι οποίοι ειναι και Ομοσπονδιακοί μας προπονητές, ο Διονύσης Γαζής και η Αθήνα Ζέρβα, θα έχουν υπό την επίβλεψή τους αυτό το αθλητικό γεγονός.

Το ποδοσφαιρικό αυτό γεγονός, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, ήταν προγραμματισμένο για λίγες εβδομάδες πριν, αλλά μια απεργία μας εμπόδισε από την υλοποίησή του. Εννοείται όμως, πως δεν επρόκειτο να ματαιώναμε μια τέτοια ενέργεια, για μια άτυχη στιγμή, αφού το χαμόγελο στα χείλη των συνανθρώπων μας και ειδικότερα των παιδιών στα Ειδικά Σχολεία, ειναι για μας προτεραιότητα.

Η μια απο τους δύο υπεύθυνους του αθλητικού αυτού γεγονότος, Αθηνά Ζέρβα, δήλωσε:
“Είναι μια διέξοδος για τα παιδιά που θα μπορέσουν να έρθουν σε μια μικρή αθλητική γιορτή, που πραγματοποιείται ύστερα από τη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, η οποία θέλει και πρέπει να είναι κοντά σε όλο το μαθητικό κόσμο των Κωφών παιδιών. Με τη σημαντική βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Διεύθυνσης Φυσική Αγωγής πιστεύουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, που θα σημαίνει την αρχή για να γίνεται αυτό το αθλητικό γεγονός κάθε χρόνο”.

Σε ανάλογο κλίμα και η τοποθέτηση του έτερου υπευθύνου της διοργάνωσης, Διονύση Γαζή:
” Αυτοί οι αγώνες είναι στα πλαίσια των αθλοπαιδιών του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία  των ΑμεΑ και γίνεται προσπάθεια να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια των αθλοπαιδιών και των αγώνων. Να παίξουν ομαδικά αθλήματα. Είτε ποδόσφαρο, είτε μπάσκετ, είτε βόλεϊ. Απαραίτητη προϋπόθεση, ότι οι γυμναστές θα μπορέσουν να παρουσιάσουν ομάδες για να γίνουν οι αγώνες. Οι γυμναστές είναι όλοι θετικοί. Έχουμε μιλήσει μαζί τους και ξεκινάμε 3 Απριλίου με τους αγώνες ποδοσφαίρου. Εύχομαι καλή τύχη και καλούς αγώνες να έχουμε και να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες διοργανώσεις σε άλλα αθλήματα.”