Είναι γεγονός, πως τη περασμένη Πέμπτη (3/4) στο Χαλάνδρι, οπου έγιναν οι πρώτοι αγώνες Αθλοπαιδιάς της Ελληνικής Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, ήταν τα παιδιά.

Επίσης γεγονός, είναι πως οι εμπνευστές αυτή της προσπάθειας, οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές μπάσκετ, Διονύσης Γαζής και Αθηνά Ζέρβα, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Πέτρο Σιδέρη, έκαναν ο,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να γίνουν πράξη αυτοί οι αγώνες.

Το σπουδαιότερο όλων όμως, είναι η παρουσία των σχολείων. Οι μαθητές ήταν συνεπέστατοι και η συμπεριφορά τους, ήταν κοσμιοτάτη! Αυτό το γεγονός και μόνο, ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Το ποσο καλή δουλειά γίνεται στα ειδικά σχολεία απο τους καθηγητές και τους διευθυντές οι οποίοι, σε κανέναν σημείο δεν δυσκόλεψαν το έργο των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, αλλά αντιθέτως, ήταν εκεί, όποτε χρειάστηκαν. Αποδεικνύεται οτι όχι μόνο μορφώνουν τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων, αλλά τους δίνουν και την απαραίτητη παιδεία για να συμπεριφερθούν στο μέλλον, σα χρήσιμοι άνθρωποι στη κοινωνία!

Εξάλλου, τα λόγια του κυρίου Τζανετάκου, διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αργυρούπολης, είναι χαρακτηριστικά:

“Είναι μια προσπάθεια, για να μπορέσουμε να διαδοθεί στα κωφά παιδιά ο αθλητισμός ακόμα πιο πολύ. Να βοηθήσουμε Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, μέσα απ’ αυτές τις εκδηλώσεις, να δει και να πάρει άτομα για τις εθνικές της ομάδες. Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε τα σχολεία, με τη βοήθεια των γραφείων Φυσικής Αγωγής, όπως έγινε εδώ, στη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί δε προβλέπονται πρωταθλήματα Κωφών σε σχολικό αθλητισμό. Προσπάθεια μας λοιπόν, είναι να αποδείξουμε ότι οι κωφοί μπορούν. Μπορούν να παίξουν και έχουν ίδιες ικανότητες με τα υπόλοιπα παιδιά. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, αν προσπαθήσουμε όλοι γι αυτό.”

Το βίντεο με τις δηλώσεις του κυρίου Τζανετάκου

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Στουφής, το διοικητικό συμβούλιο, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, θέλουν να ευχαριστήσουν ολα τα Ειδικά Σχολεία που συμμετείχαν αλλά ένα παραπάνω, τους καθηγητές και τους διευθυντές των σχολείων για την εξαιρετική συνεργασία που προσέφεραν!

Σας ευχαριστούμε!