Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στην Ομοσπονδία μεταξύ των μελών και του Προέδρου, με απώτερο σκοπό την ανάληψη μια σπουδαίας διοργάνωσης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, πως βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για τη συμμετοχή της ανάμεσα στις υποψήφιες χώρες που θα αναλάβουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών & Γυναικών για το 2019. Η πόλη η οποία θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, εφόσον ψηφιστεί απο τις υπόλοιπες χώρες στο συνέδριο που θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2019 στην Αττάλεια της Τουρκίας, είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Μέλη της Ε.Ο.Α.Κ, έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τις αρμόδικες τοπικές αρχές του Ηρακλείου, οι οποίοι στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια, ενώ αξιοσημείωτη ειναι και η θερμή διάθεση που εδειξε η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία μάλιστα, έδειξε την στήριξή της με επίσημο έγγραφο που έστειλε στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Μοναδικός αντίπαλος της χώρας μας, είναι μέχρι στιγμής η Γαλλία η οποία έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη των αγώνων.

Τα πάντα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου θα γίνει το συνέδριο και οι Ομοσπονδίες των 2 χωρών θα κληθούν να παρουσιάσουν την πόλη στην οποία θα διοργανώσουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση διεκδικώντας την ψηφο των υπολοιπων χωρών που θα βρεθούν εκεί.